Ви можете запропонувати гостям просто хороше шампанське та віскі, а можете приготувати оригінальний мікс з різних інгредієнтів. Інакше кажучи, коктейль.
Можливість поєднувати в різних варіаціях від двох до п’яти інгредієнтів (пропорції класичного коктейлю) дає простір для найсміливіших експериментів. До того ж ви можете обрати будь-який рецепт на свій смак: від найпростішого, з яким впорається і дитина, до складного, який вимагає від бармена майже ювелірної майстерності.
Барні аксесуари і інструменти
- Мірний посуд (джиггер, мензурка)
- Шейкер
- Стрейнер (пристосування для відділення коктейлю від льоду)
- Змішувальний стакан
- Блендер
- Барна ложка
- Відерце для зберігання льоду
- Щипці і совок для льоду
Також знадобиться обробна дошка, ножі для нарізки фруктів і зняття цедри.
Способи приготування коктейлів
Коктейлі можна приготувати різними способами – в залежності від того, які інгредієнти входять до їх складу.
Білд (в бокалі). Цей спосіб підходить для приготування коктейлів, до складу яких входить невелика кількість інгредієнтів, при цьому в нього не додають важкі сиропи і вершки. Такі напої зазвичай подають з льодом: у келих кладуть кілька шматочків льоду, потім наливають потрібні інгредієнти і перемішують.
Стір (в келиху для змішування). Таким чином охолоджують і змішують компоненти коктейлю з невисоким вмістом цукру. Стір на 1/3 заповнюють льодом, наливають інгредієнти в потрібному порядку і перемішують барною ложкою. Після цього проціджують коктейль в келих.
Шейк (у шейкері). Використовується для збивання і охолодження інгредієнтів, що важко змішуються. Шейкер заповнюють наполовину кубиками льоду, зціджуючи воду, що утворилася в порожнинах крижинок, потім наливають інгредієнти коктейлю. Шейкер щільно закривають і струшують не менше 10 секунд. Коктейль проціджують і переливають в келих.
Бленд (в блендері). Таким чином готують коктейлі з великим вмістом льоду (фроузен) і коктейлі з фруктами. Спочатку в блендер кладуть кубики льоду, потім нарізані фрукти, вершки та інші інгредієнти. Коктейль збивають близько 30 секунд, а потім переливають в келих.
Є коктейлі, які без особливої праці приготує і дитина. А є напої, які вимагають від бармена майже ювелірної майстерності. Можливість поєднувати в різних варіаціях від двох до п’яти інгредієнтів (пропорції класичного коктейлю) дає простір для найсміливіших експериментів.