Повітряний і смачний десерт шоколадний мус.
Ці шоколадні ласощі дуже просто приготувати: розтопити шоколад, змішати його з вершковим маслом і сирими яйцями. Для дітей цей десерт готувати не варто, так як тут використовуються сирі яйця без термічної обробки. У кожному разі, для кого б не призначалося це частування, яйця повинні бути обов’язково свіжими.
Зміст
Інгредієнти
2 свіжих сирих яйця 120-150 грам чорного шоколаду маленький шматочок вершкового масла, грам 12-15 чверть чайної ложечки солі
Приготування
Шоколад ставимо на водяну баню і нагріваємо, поки не розтопиться. Потім змішуємо його з вершковим маслом і залишаємо, щоб трохи охолов.
Поки остигає шоколад, відокремлюємо жовтки від білків. У білки всипаємо сіль і збиваємо до отримання піни, жовтки просто розтираємо виделкою.
У теплий шоколад додаємо жовтки, перемішуємо, потім половину білків змішуємо до однорідності. Додаємо другу частину білків і перемішуємо остаточно, до однорідної консистенції.
Розливаємо отриману масу в стаканчики і ставимо на кілька годин у холодильник, поки повністю не застигне. Застиглий шоколадний мус прикрашаємо на свій смак: збитими вершками, горіхами, ягодами, даємо постояти при кімнатній температурі хвилин 10 і подаємо частування на десерт.