Шоколадний мус

Шоколадний мус

Повітряний і смачний десерт шоколадний мус.

Ці шоколадні ласощі дуже просто приготувати: розтопити шоколад, змішати його з вершковим маслом і сирими яйцями. Для дітей цей десерт готувати не варто, так як тут використовуються сирі яйця без термічної обробки. У кожному разі, для кого б не призначалося це частування, яйця повинні бути обов’язково свіжими.

Інгредієнти

2 свіжих сирих яйця
120-150 грам чорного шоколаду
маленький шматочок вершкового масла, грам 12-15
чверть чайної ложечки солі

Приготування

Шоколад ставимо на водяну баню і нагріваємо, поки не розтопиться. Потім змішуємо його з вершковим маслом і залишаємо, щоб трохи охолов.

Поки остигає шоколад, відокремлюємо жовтки від білків. У білки всипаємо сіль і збиваємо до отримання піни, жовтки просто розтираємо виделкою.

У теплий шоколад додаємо жовтки, перемішуємо, потім половину білків змішуємо до однорідності. Додаємо другу частину білків і перемішуємо остаточно, до однорідної консистенції.

Розливаємо отриману масу в стаканчики і ставимо на кілька годин у холодильник, поки повністю не застигне. Застиглий шоколадний мус прикрашаємо на свій смак: збитими вершками, горіхами, ягодами, даємо постояти при кімнатній температурі хвилин 10 і подаємо частування на десерт.

Подобається допис? Поділіться з друзями: