Оригінальний і незвичайний рецепт смажених персиків з карамелезованими горіхами і пломбіром – відмінний варіант десерту для домашніх свят.
Зміст
Інгредієнти для смажених персиків
персик – 2 шт.
волоські горіхи – 100 г.
мед – 2 ст.л.
цукор – 5 ст.л.
вершкове масло – 50 г.
щіпка кориці
дрібка солі
вода – 100мл.
морозиво пломбір – 2 кульки
декілька листочків м’яти
Час приготування: 25 хвилин. Вихід: 2 порції
Приготування смажених персиків з карамелізованими горіхами і морозивом
Для цього рецепта відмінно підійдуть великі і стиглі, але тверді персики. Горіхи в карамелі потрібно обсмажувати зовсім недовго – досить 1-2 хвилин, інакше вони пересмажаться і можуть гірчити. Цей смачний десерт особливо хороший в теплому вигляді – це створює вдалий контраст з морозивом, але також можна подавати його і зовсім остиглим.
У невеликій каструлі довести до кипіння воду з медом, цукром, сіллю і корицею. Додати волоські горіхи і кип’ятити 5 хвилин. Потім шумівкою перекласти горіхи в розігріту сковороду з вершковим маслом, залишивши в каструлі сироп, обсмажити 2 хвилини. Викласти в тарілку.
В цій же сковороді, зрізами вниз, обсмажити 5 хвилин розрізані навпіл персики, видаливши попередньо кісточки. Викласти персики в тарілки для подачі, додати по кульці пломбіру, посипати горіхами, полити сиропом і прикрасити листочками м’яти.