Корзинки з шоколадним мусом

Корзинки з шоколадним мусом

Час приготування 40 хвилин + охолодження

Інгредієнти на 6 порцій

печиво подрібнене – 2 склянки
масло вершкове – 1 стакан
шоколад – 300 г
коньяк – 1 ст. ложка
м’ята сушена – 2 ч. ложки
сир нежирний – 150 г
вершки густі -150 г

Приготування

Подрібнене в крихту печиво змішайте з розтопленим вершковим маслом.

З пергаменту виріжте кружечки за розміром дна формочок і смужки, по довжині і ширині відповідні бортим формочок. У формочки укладіть заготовки з пергаменту, потім приготовлену масу, з силою придавлюючи її і розподіляючи по дну і стінок формочок так, щоб товщина шару вийшла 0,5 см.

Помістіть формочки в холодильник на 2 години, потім вийміть корзинки з формочок і видаліть пергамент.

100 г шоколаду розтопіть на паровій бані, додайте коньяк, подрібнену м’яту, перемішайте.

Сир протріть через сито, охолодіть, потім збийте міксером, поступово додаючи охолоджені вершки, до пишної однорідної маси.

Сирну масу змішайте з шоколадною і охолодіть отриманий мус.

Кошички з печива наповніть мусом, оформіть шоколадом, що залишився, і подавайте.

Подобається допис? Поділіться з друзями: