Час приготування 40 хвилин + охолодження
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
печиво подрібнене – 2 склянки масло вершкове – 1 стакан шоколад – 300 г коньяк – 1 ст. ложка м’ята сушена – 2 ч. ложки сир нежирний – 150 г вершки густі -150 г
Приготування
Подрібнене в крихту печиво змішайте з розтопленим вершковим маслом.
З пергаменту виріжте кружечки за розміром дна формочок і смужки, по довжині і ширині відповідні бортим формочок. У формочки укладіть заготовки з пергаменту, потім приготовлену масу, з силою придавлюючи її і розподіляючи по дну і стінок формочок так, щоб товщина шару вийшла 0,5 см.
Помістіть формочки в холодильник на 2 години, потім вийміть корзинки з формочок і видаліть пергамент.
100 г шоколаду розтопіть на паровій бані, додайте коньяк, подрібнену м’яту, перемішайте.
Сир протріть через сито, охолодіть, потім збийте міксером, поступово додаючи охолоджені вершки, до пишної однорідної маси.
Сирну масу змішайте з шоколадною і охолодіть отриманий мус.
Кошички з печива наповніть мусом, оформіть шоколадом, що залишився, і подавайте.