Сирний будиночок

Сирний будиночок

Інгредієнти

300 г. смачного не жирного сиру
16 шт. квадратного галетного або пісочного печива
2 столові ложки сметани
1/2 склянки цукру
дрібка солі
ванільний цукор
тертий на дрібній тертці шоколад або какао
1-2 банана
1 склянка молока для змочування печива

Приготування

Сир перетерти через сито, додати сметану, сіль, ванілін, цукор і шоколад або какао. Якщо сир сухуватий – додати ще сметани.

Приготувати поліетилен (за допомогою нього формуємо будиночок).

Печиво занурюємо з двох сторін в молоко (Не вимочуємо в молоці, а тільки занурюємо!) І викладаємо в 3 або 4 ряди на целофан. У три ряди вийде трикутний будиночок, в чотири – квадратний.

Рясно змащуємо сирною масою. В середину кладемо цілий очищений банан.

Потім за допомогою целофану піднімаємо крайні ряди вгору.

Можна з торця залишити банан, а можна заліпити всі сиром.

У такому вигляді, залишити будиночок в холодильнику, щоб трошки застиг.

Далі, виймаємо з холоду, розгортаємо целофан і викладаємо на блюдо.

Поки будиночок охолоджується, приготувати глазур:

50 г. масла
2 столові ложки молока
3 столові ложки какао
1/2 склянки цукру

Розтопити в каструльці всі інгредієнти і довести до кипіння. Поварити пару хвилин і відразу з вогню залити тортик, а то глазур швидко остигає.

Верх покрити глазур’ю. Дати постояти годину (але будиночок з печива краще залишити постояти ніч), щоб печиво просочилося і можна їсти.

Подобається допис? Поділіться з друзями: