Важливим інгредієнтом десерту є маскарпоне – молодий м’який сир з коров’ячого молока. Консистенція його може бути різною: від грудкуватих вершків до м’якого масла. Маскарпоне часто подають на десерт, в натуральному вигляді або змішуючи з фруктами, цукром, лікерами, бренді.
Час приготування – 25 хвилин + охолодження
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
сир маскарпоне – 230 -250 г яєчні жовтки – 3 шт. яєчні білки – 1 -2 шт. марсала – 1/3 склянки цукрова пудра – 3 ст. ложки кава чорна міцна – 3 ст. ложки вершки рідкі – 1/2 склянки вершки густі – 200 г печиво бісквітне – 150 г лікер амаретто, ром або бренді – 2 -3 ст. ложки шоколад – 25 г
Приготування
Для мусу яєчні жовтки збийте на водяній бані до білого.
Тонкою цівкою поступово влийте вино і, постійно збиваючи масу, прогрійте її до загустіння.
Яєчні білки збийте в стійку піну з половиною цукрової пудри.
Мус охолодіть, потім змішайте зі збитими білками.
Маскарпоне збийте і змішайте з половиною кави.
Додайте цукрову пудру, що залишилася, і рідкі вершки.
Окремо збийте густі вершки.
Половину печива занурте в суміш кави з лікером або ромом і покладіть у креманки.
На печиво у креманки укладіть шарами маскарпоне, печиво що залишилося, змочуючи його в кавовій суміші, мусі і збитих вершках. Охолоджувати десерт 4 години.
Перед подачею тірамісу посипте тертим шоколадом, оформіть за бажанням.