Вихід – 4 порції
Час приготування – 1 година 5 хвилин
Зміст
Інгредієнти для вишні ”під снігом”
вишня – 1 кг.
білки яєчні – 2 шт.
цукрова пудра – 300 г.
вода – 2 склянки
Приготування вишні ”під снігом”
Вишню, видаливши кісточки, засипте 200 г. цукрової пудри, залийте водою і варіть до загустіння сиропу, не допускаючи, щоб ягоди зварилися. Перекладіть вишню в форму.
Яєчні білки збийте, додайте 50 г. цукрової пудри, ретельно перемішайте.
Збиті білки викладіть на вишню, посипте цукровою пудрою і запікайте в розігрітій до 150-180 °С духовці до появи золотистого відтінку.
Подавайте відразу.
Білки потрібно ретельно відокремити від жовтків і охолодити, так само, як міксер і посуд, в якому ви будете їх збивати (він не повинен мати ні найменших слідів жиру). Щоб білки легше було збивати, можна додати до них кілька крапель 10% -го розчину лимонної кислоти або лимонного соку.