Зміст
Інгредієнти для качки в апельсиновій глазурі
середній дуже стиглий ананас – 1 шт.
великих курячих філе – 2 шт.
качка вагою 1,7-2 кг – 1 шт.
мариновані шампіньйони – 100 г
маринована цибуля – 100 г
сіль, мелений чорний перець – за смаком
свіжі ягоди для подачі
пучок базиліка
середня біла цибулина – 1 шт.
вершкове масло – 2 ст. л.
Для карамелі
апельсиновий сік – 1 стакан
апельсиновий лікер або коньяк – 1 ст. л.
соєвий соус – 1 ч. л.
мед – 2 ст. л.
Приготування качки з ананасами
Для начинки наріжте цибулю великими кубиками. У сковороді розігрійте масло, обсмажте цибулю до м’якості протягом 5 хвилин. Зніміть з вогню і остудіть.
У базиліка видаліть гілочки, листя нарвіть руками. Куряче філе подрібніть в кухонному комбайні або блендері. Змішайте філе з базиліком, маринованими грибами, і смаженою цибулею. Посоліть і поперчіть.
Видаліть кістки з качки через черевце, намагаючись не пошкодити шкіру. Натріть тушку сіллю і перцем. Наповніть фаршем, розріз зашийте грубою ниткою або тонким шпагатом. Загорніть качку в рушник і акуратно опустіть в широку каструлю з киплячою водою (вода повинна повністю покрити качку). Поставте на сильний вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до слабкого, закрийте кришкою і варіть 2 години.
Для глазурі влийте апельсиновий сік в сотейник, додайте мед, соєвий соус і лікер. Доведіть до кипіння на сильному вогні і варіть, поки рідина не випарується на 3/4.
Готову качку вийміть з каструлі, акуратно розгорніть рушник. Покладіть її на деко, змастіть глазур’ю і поставте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте до рум’яної скоринки 10-15 хвилин.
У ананаса відріжте денце і верхівку, зріжте шкірку, очистіть м’якоть від очок. Якщо серцевина жорстка, видаліть її. Наріжте ананас часточками. Качку наріжте впоперек, вкладіть в розрізи часточки ананаса, дайте постояти 5 хвилин і подавайте.