Картопляні дольки

Картопляні дольки

Картопляні дольки, запечені в духовці – здорова заміна фастфудівській картоплі-фрі. Ці скибочки виходять настільки апетитними і смачними, що їх хочеться їсти не зупиняючись. До того ж рецепт картопляних дольок дуже простий: почистив, нарізав, перемішав, запік і все!

Готові картопляні дольки можуть стати відмінним гарніром до м’ясних страв або самостійною гарячою закускою, яку рекомендую подавати з улюбленими соусами. Наведений як приклад сметанний соус з огірками, часником і свіжою зеленню – поєднання рум’яних дольок і свіжої ароматної заправки.

Інгредієнти

картопля – 700 гр.
приправа для картоплі – 1 ч. л.
олія соняшникова – 2 ст. л.

Вихід – 4 порції. Час приготування – 1 година.

Приготування картопляних дольок

Запечені картопляні дольки готуються всього з трьох інгредієнтів: картоплі, улюбленої приправи і соняшникової олії для змазування скибочок.

Спочатку необхідно включити грітися духовку, а тим часом очистити і помити картоплю. Кожну потрібно порізати на 8 частин кожну. Різати картоплю потрібно спочатку уздовж на 4 частини, а потім кожну ще раз уздовж.

Далі посипати картопляні дольки улюбленою приправою і полити олією, щоб ароматна добавка добре прилипла до дольок. Все це добре перемішати руками.

Деко застелити пергаментним папером і викласти на неї підготовлені картопляні дольки, щоб вони стояли.

Запікати дольки при 190 градусах близько 40 хвилин. Час приготування цієї страви може варіюватися, що, в першу чергу, залежить від сорту картоплі.

Перекласти готову картоплю на блюдо і подати гарячою до столу.

Можна зробити до картопляних дольок такий соус: змішати блендером 1 свіжий (дуже добре підійде маринований або солоний) огірок, пару ложок сметани і кілька гілочок свіжого кропу. Якщо огірок ви виберете свіжий, можете посолити соус.

Подобається допис? Поділіться з друзями: