Картопля гармошка з беконом і розмарином

Картопля гармошка з беконом і розмарином

Страва картопля гармошка з беконом отримала свою назву за зовнішній вигляд, а саме через розрізи, які нагадують такий музичний інструмент.

Картопля «гармошка» є простим і смачним гарніром, який можна використовувати для сімейної вечері. Картоплю треба брати витягнутої форми не дуже великих розмірів. Також можна посипати зверху натертим твердим сиром.

Інгредієнти для картоплі гармошки в духовці

4 картоплі (середніх)
100 гр. бекону
2 гілочки розмарину (свіжого або сухого)
оливкова олія (extravergine)
сіль

Приготування картоплі гармошки

Щоб приготувати картоплю – гармошку потрібно почистити і помити картоплю.

Картопля гармошка з беконом і розмарином

Гострим ножем зробіть 3-4 розрізи і вкладіть в кожен розріз (можна допомагати собі лезом ножа, але будьте обережні, щоб не розламалася картопля) пластинки бекону

Картопля гармошка з беконом і розмарином

і розмарин. Якщо немає свіжого то просто посипте сухим. Посоліть за смаком.

Картопля гармошка з беконом і розмарином

Увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть деко, застеліть папір для випічки, викладіть картоплю з беконом, трохи полийте оливковою олію, а точніше візьміть кулінарний пензель і змастіть рівномірно кожну картоплю.

Картопля гармошка з беконом і розмарином

Поставте деко з картоплею в духовку випікатися 30 хвилин.

Картопля гармошка з беконом і розмарином

Подавати до столу картоплю гармошку з беконом і розмарином гарячою.

Картопля гармошка з беконом і розмарином

Відео приготування картоплі-гармошки

Подобається допис? Поділіться з друзями: