Страва картопля гармошка з беконом отримала свою назву за зовнішній вигляд, а саме через розрізи, які нагадують такий музичний інструмент.
Картопля «гармошка» є простим і смачним гарніром, який можна використовувати для сімейної вечері. Картоплю треба брати витягнутої форми не дуже великих розмірів. Також можна посипати зверху натертим твердим сиром.
Зміст
Інгредієнти для картоплі гармошки в духовці
4 картоплі (середніх)
100 гр. бекону
2 гілочки розмарину (свіжого або сухого)
оливкова олія (extravergine)
сіль
Приготування картоплі гармошки
Щоб приготувати картоплю – гармошку потрібно почистити і помити картоплю.
Гострим ножем зробіть 3-4 розрізи і вкладіть в кожен розріз (можна допомагати собі лезом ножа, але будьте обережні, щоб не розламалася картопля) пластинки бекону
і розмарин. Якщо немає свіжого то просто посипте сухим. Посоліть за смаком.
Увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть деко, застеліть папір для випічки, викладіть картоплю з беконом, трохи полийте оливковою олію, а точніше візьміть кулінарний пензель і змастіть рівномірно кожну картоплю.
Поставте деко з картоплею в духовку випікатися 30 хвилин.
Подавати до столу картоплю гармошку з беконом і розмарином гарячою.
Відео приготування картоплі-гармошки