Молочна гречана каша – класичний рецепт

Молочна гречана каша - класичний рецепт

Молочна гречана каша – дуже корисна, особливо для дітей. У ній міститься багато заліза, амінокислоти, йод, кальцій, вітаміни В, PP, P, фосфор і інші корисні речовини. Однак молочна гречана каша подобається дітям не за “букет вітамінів і мінералів ”, а за свій аромат і смак. Тому кожній господині (особливо мамі), потрібно знати як приготувати молочну гречану кашу.

Існує не один рецепт приготування молочної гречаної каші, але у всіх них базовими є два інгредієнти – гречана крупа і молоко. На молоці можна приготувати як з проділу, так і з ядриці. У першому випадку каша буде більш в'язкою і однорідною, а в другому – рідшою. І не залежно від основи, каша все одно буде ще тією смакотою!

Інгредієнти

молоко – 1 склянка
гречка – 5 склянок
вода – 1 склянка
цукор – за смаком
вершкове масло – за бажанням
сіль – за бажанням

Приготування молочної гречаної каші

Насамперед гречка перебирається (потрібно вибрати камінчики) і промивається. У каструлю наливається вода, ставимо на плиту і чекаємо коли вона закипить.

Після закипання потрібно всипати гречану крупу і дочекатися повторного закипання. Після цього вогонь зменшується до слабкого, а каструля обов'язково накривається кришкою. Відкривати кришку і перемішувати гречку не можна до тих пір, поки вода повністю не википить, хоча, разок можна і перевірити як йде процес приготування гречки.

Поки гречка вариться в окремому посуді нагріваємо молоко (не до кипіння, а просто щоб не було холодним). Коли вода з гречки википить (це чути по звуку кипіння) потрібно вилити до гречки молоко, додати цукор (за смаком), масло (за бажанням) і сіль (за бажанням). До речі, якщо додаєте сіль – врахуйте, що тут потрібно набагато менше, ніж до звичайної гречки, інакше зіпсується смак страви.

Чекаємо поки молоко закипить і вимикаємо плиту. Знімаємо каструлю з молочної гречаною кашею, щільно накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин настоятися. Після цього страва готова для подачі на стіл.

Молочна гречана каша - класичний рецепт

Зробити молочну гречану м’якшою при приготуванні в каструлі можна шляхом додавання разом з молоком кількох столових ложок нежирних вершків.

До вже готової молочної гречаної каші перед подачею на стіл можна додати трохи меду або варення, це додасть страві нового смаку. І в разі додавання потрібно на етапі приготування додавати менше цукру, щоб в кінці каша не вийшла дуже солодкою.

У вже готову молочну гречану кашу перед подачею на стіл можна додати шматочки фруктів (банан, абрикос і т.д.). Така прикраса дуже порадує ваших діток!

Приготування молочної гречаної каші – відео

Подобається допис? Поділіться з друзями: