Перець фарширований м’ясом і рисом

Перець фарширований м'ясом і рисом

Смак, запах, користь болгарського перцю навіть не обговорюються. Страви з нього чудові і немає людини, яка б ставилася до нього байдуже. Перець фарширований м’ясом і рисом – це класика кулінарії. У рецепті змінюються крупи, овочеві добавки, але завжди залишаються м’ясний фарш і томатна підлива. Однак вегетаріанці давно замінили і ці інгредієнти на поживні і корисні овочі: капусту брокколі, цукіні, корінь імбиру, горіхи, курагу. Особливості цієї страви в тому, що вона дуже швидко з’їдається, тому що в будь-якому вигляді дуже смачна.

Деякий час займає підготовка кожної складової, адже перед тим, як тушкувати фарширований перець, його очищають від насіння, а рис варять. Додатково обсмажуються овочі, перемішуються в однорідну начинку, і починається процес фарширування.

Інгредієнти

рис – 0,5 ст.
фарш м’ясний – 700 гр.
перець болгарський – 10 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт. велика або дві маленькі
морква – 1 велика або 2 маленькі
пучок петрушки
томатна паста – 100 гр. (або томатний сік)
сіль – за смаком
чорний мелений перець – за смаком

Перець фарширований м'ясом і рисом

Спосіб приготування перцю фаршированого м’ясом і рисом

Рис можна зварити в підсоленій воді. А є й інший спосіб його підготовки – залити окропом, накрити кришкою і залишити, поки готуються інші продукти.

Нарізану кубиками цибулю і натерту моркву обсмажити на маслі.

Перець фарширований м'ясом і рисом

Рис і обсмажені овочі додати до фаршу, посолити, перемішати.

Перець фарширований м'ясом і рисом

Потім додати зелень (дрібно нарізати), перемішати.

Перець фарширований м'ясом і рисом

Перець фарширований м'ясом і рисом

У цілих перчин зрізати ніжку, видалити насіння, промити водою. Потім фарширувати підготовленою масою. Слід зазначити, що найбільш зручно використовувати для цього чайну ложку.

Перець фарширований м'ясом і рисом

Масу слід утрамбовувати в міру, щоб не пошкодити цілісність перчин.

На дно казанка або товстостінної каструлі треба налити 3 ст.л. олії і 1 стакан кип’яченої води. Нафаршировані перці можна класти на бік, але краще ставити їх вертикально. Вони не стануть падати, якщо будуть щільно притискатися до стінок посуду і один до одного.

Перець фарширований м'ясом і рисом

На наступному етапі готують соус: в чашці розмішати томат з кип’яченою водою до консистенції рідкої сметани. Поливають зверху перці, накривають кришкою, ставлять на вогонь.

Перець фарширований м'ясом і рисом

Перець фарширований м’ясом і рисом тушкувати на маленькому вогні, щоб процес здійснювався повільно. Це означає, що після закипання, вогонь зменшують до мінімального, при цьому кришка залишається закритою. Крім цього можна використовувати розсікач вогню, якщо використовується газова плита. Час тушкування – 40 хвилин.

Перець фарширований м'ясом і рисом

Відео приготування перцю фаршированого

Подобається допис? Поділіться з друзями: