Пиріг заливний з м’ясом

Пиріг заливний з м'ясом

Дуже простий у приготуванні пиріг заливний з м’ясом. Тісто для пирога на кефірі, з содою, яйцями і борошном. Начинка – сирий м’ясний фарш з цибулею.

У цьому пирозі нічого не потрібно замішувати і розгортати, тому що тісто виходить рідким. Половину цього тіста необхідно налити в форму першим шаром, потім розкласти фарш і залити рештою тіста.

Інгредієнти

Для тіста

кефір – 1 стакан
сода – 0,5 чайної ложки
яйце – 2 шт.
просіяне борошно – 1 склянка
сіль 0,5 чайної ложки

Для начинки

м’ясний фарш – 300 г.
цибулина – 1 шт.
перець мелений і сіль за смаком

Приготування пирога заливного з м’ясом:

Змішати кефір із содою і дати декілька хвилин постояти. Потім, в кефір додати всі вище перераховані інгредієнти для тіста, ретельно їх змішати, щоб вийшло однорідне рідке тісто.

Фарш змішати з дрібно нарізаною цибулиною, сіллю і перцем за смаком.

Змастити маслом форму для пирога, присипати борошном і налити половину тіста. По всій поверхні розкласти сирий фарш і вилити зверху тісто, що залишилося. В принципі, зробити такий пиріг можна з будь-якою начинкою.

Тепер відправити майбутній пиріг з м’ясом в розігріту духовку, де і випікати його до готовності хвилин 40 при 170 градусах.

Подобається допис? Поділіться з друзями: