Зміст
Інгредієнти
капуста свіжа – 1 головка сметана – 1,5 склянки борошно – 1 ст. ложка томат-паста – 2 ст. ложки масло вершкове – 2 ст.ложки цукор, сіль – на смак
Для фаршу
свинина – 300 г рис – 2 склянки цибуля ріпчаста – 3-4 головки зелень петрушки сіль, перець – на смак
Приготування
Із капусти вирізати качан так, щоб листки не розсипалися. Покласти її в каструлю з підсоленим окропом і варити на слабкому вогні до напівготовності. Потім вийняти капусту, охолодити, розібрати на листки і зрізати з них прожилки. На кожен листок покласти фарш і загорнути конвертом.
Голубці скласти у вистелену капустяним листям каструлю, залити підсоленим окропом на чверть посудини, накрити капустяним листком і варити на слабкому вогні 40 хвилин. Влити сметану, розмішану з підсмаженим на маслі борошном і томатом, заправити цукром, сіллю і поставити в жарильну шафу на 10-20 хвилин.
Приготування фаршу: рис перебрати, промити, залити киплячою водою у співвідношенні 1:2 і проварити до напівготовності. М’ясо дрібно нарізати й обсмажити з додаванням цибулі, поки вона зарум’яниться. Змішати м’ясо з підготовленим рисом, додати нарізану зелень петрушки, сіль, перець і вимішати.