Дуже зручне, смачне і ситне блюдо із курки з гречкою, запеченої в духовці, під сметаною і сиром.
У цьому рецепті все просто: складаємо всі інгредієнти на деко і запікаємо в духовці. Єдине що, необхідно попередньо обсмажити цибулю з морквою, а так все буде готується одночасно.
Зміст
Інгредієнти
півтори склянки гречаної крупи курка невеликого розміру цибулина і морква спеції для курки часник склянка сметани 100-150 грам сиру півтори склянки води трохи олії сіль
Приготування
Курку нарізаємо шматками, миємо, обсушуємо, солимо і посипаємо спеціями. Непогано використовувати для цієї страви хмелі-сунелі.
Гречку добре промиваємо. Натерту моркву обсмажуємо з нарізаною цибулею на олії до м’якості. Включаємо духовку і встановлюємо на 200 градусів.
Форму змащуємо маслом, рівномірно розсипаємо гречку, зверху розкладаємо цибулю з морквою і укладаємо шматки м’яса. Змащуємо м’ясо сметаною, часником і акуратно, щоб не змити сметану, наливаємо півтори склянки гарячої підсоленої води. І останній штрих – розсипаємо натертий сир по всій поверхні.
Ставимо наш деко з апетитним вмістом в гарячу духовку і вже через 50-60 хвилин курка з гречкою, запечена в духовці, буде готова. Блюдо подаємо в гарячому вигляді, з овочами або улюбленим овочевим салатом.