Курка з яблуками в духовці

Курка з яблуками в духовці

Проста і смачна страва – курка, запечена з яблуками в духовці.

Цілу курку фаршируємо нарізаними яблуками і запікаємо в духовці до золотистої скоринки. Яблука краще вибирати кисло-солодкі на смак і тверді. До яблук можна додати курагу, чорнослив, що додасть нашій курочці оригінальний смак і аромат.

Інгредієнти

ціла курка
2-3 яблука
майонез
сіль
спеції
трохи олії
курага, чорнослив (за бажанням)

Приготування

Курку миємо і видаляємо зайву вологу серветками. Всередині і зверху посипаємо курку сіллю, спеціями, злегка втираємо і залишаємо хвилин на 20.

Якщо вирішено курку готувати з курагою, тоді курагу миємо і кожну розрізаємо вздовж, навпіл. За допомогою ножа з тонким гострим лезом, акуратно відділяємо шкіру курки від м’яса в декількох місцях і в отримані “кишеньки” укладаємо курагу зрізом вниз, до м’яса. Потім змащуємо курку майонезом всередині. За бажанням, в майонез можна додати роздавлений часник.

Яблука нарізаємо на дольки, видаливши серцевину і вкладаємо їх у всередину курки. До яблук можна додати трохи кураги або чорносливу, але це за бажанням.

Краї з’єднуємо дерев’яними зубочистками або зшиваємо товстою ниткою і обмазуємо всю курку, зверху, майонезом.

Форму трохи змащуємо маслом і укладаємо на неї нашу підготовлену курку.

Ставимо в гарячу духовку і запікаємо близько години, при температурі в духовці 180-190 градусів. У процесі запікання температуру можна зменшувати або збільшувати, залежно від бажаного результату зовнішнього вигляду готової курки.

Також, під час запікання, курку з яблуками в духовці, необхідно перевернути кілька разів, щоб вона просмажилася рівномірно з усіх боків.

Готову курочку подаємо в гарячому вигляді з зеленню, овочами або овочевим салатом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: