Перед тим, як готувати в горщиках, домашню птицю зазвичай смажать цілими тушками або розрубавши на шматки, в деяких випадках – відварюють до напівготовності (такі страви вважаються дієтичними ). Потім її тушкують, заливши бульйоном або соусом; до птаха можна додавати різні овочі, гриби, томатне пюре, а також спеції і прянощі. Ніжні курячі тефтелі ми приготуємо, заливши сумішшю вершків з грибним бульйоном.
Завдяки пікантній скоринці з тертого сиру, яким посипають це блюдо, і додаванню рубленого базиліка тефтелі виходять особливо смачними.
Час приготування – 1 година 20 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
фарш курячий – 400 г суміш овочева заморожена – 500 г борошно пшеничне – 2 ст. ложки олія оливкова – 2 ст. ложки вершки – 3/4 склянки бульйон грибний – 3/4 склянки сир твердий тертий – 4 ст. ложки базилік рубаний – 2 ст. ложки перець білий мелений сіль
Приготування
Фарш посоліть, поперчіть і сформуйте з нього невеликі кульки. Тефтелі запаніруйте в борошні й обсмажте на частині масла до золотистого кольору.
Овочеву суміш обсмажте на олії, посоліть, поперчіть.
Вершки змішайте з бульйоном і доведіть до кипіння.
Тефтелі розкладіть в горщики, зверху покладіть овочеву суміш, полийте вершками з бульйоном. Горщики накрийте кришками, поставте в духовку і готуйте тефтелі з овочами 40 хвилин при 200 °С.
Зніміть кришки, тефтелі посипте сиром і готуйте під грилем ще 10-15 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
При подачі посипте рубаним базиліком.