Зміст
Інгредієнти
слойоне тісто – 450 гр. телятина – 700 гр. цибуля – 2-3 шт. часник – 3 зубчики петрушка – 1/2 пучка сіль, перець за смаком
Приготування
Цибулю та часник почистити і разом з телятиною змолоти на м’ясорубці. Поперчити, посолити за смаком, додати дрібно порізану зелень петрушки і добре вимісити фарш.
Тісто розморозити і не дуже тонко розкачати в одному напрямку. Нарізати з нього довгі тоненькі полоси.
З фаршу сформувати невеличкі фрикадельки і обмотати їх тістом так, ніби намотується клубок ниток.
Форму для випічки змастити олією і викласти на неї “клубочки” на деякій відстані один від одного. Змастити їх збитим жовтком і випікати в духовці при температурі 180oС 40 хвилин.
М’ясні “клубочки” можна подавати, як на гаряче, так і холодними, як закуску.
Щоб поверхня “клубочків” стала більш глянцевою, треба змастити їх жовтком двічі.