М’ясні клубочки

М’ясні клубочки

Інгредієнти

слойоне тісто – 450 гр.
телятина – 700 гр.
цибуля – 2-3 шт.
часник – 3 зубчики
петрушка – 1/2 пучка
сіль, перець за смаком

Приготування

Цибулю та часник почистити і разом з телятиною змолоти на м’ясорубці. Поперчити, посолити за смаком, додати дрібно порізану зелень петрушки і добре вимісити фарш.

Тісто розморозити і не дуже тонко розкачати в одному напрямку. Нарізати з нього довгі тоненькі полоси.

З фаршу сформувати невеличкі фрикадельки і обмотати їх тістом так, ніби намотується клубок ниток.

Форму для випічки змастити олією і викласти на неї “клубочки” на деякій відстані один від одного. Змастити їх збитим жовтком і випікати в духовці при температурі 180oС 40 хвилин.

М’ясні “клубочки” можна подавати, як на гаряче, так і холодними, як закуску.

Щоб поверхня “клубочків” стала більш глянцевою, треба змастити їх жовтком двічі.

Подобається допис? Поділіться з друзями: