М’ясний рулет з грибами

М'ясний рулет з грибами

Час приготування 1 година 25 хвилин

Інгредієнти на 6 порцій

фарш яловичий – 600 г
батон пшеничний черствий – 120 г
молоко – 1 склянка
часник – 2 зубчики
цибуля ріпчаста – 2 головки
масло топлене – 2 ст. ложки
гриби – 200 г
яйце – 1 шт.
сухарі панірувальні – 2 ст. ложки
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Батон залийте молоком і залиште на кілька хвилин. Набряклий батон відіжміть і змішайте з фаршем.

М’ясний фарш знову пропустите через м’ясорубку, додавши частину цибулі і часник. Масу посоліть, поперчіть.

Для грибної начинки цибулю, що залишилася, дрібно наріжте і обсмажте на олії.

Гриби порубайте, додайте до цибулі і смажте 5-7 хвилин, потім посоліть.

На фольгу або змочену водою серветку викладіть котлетну масу, яку сформуйте у вигляді прямокутника завтовшки 2 см.

У центр прямокутника укладіть грибну начинку.

Краї фольги з’єднайте так, щоб краї фаршу знаходили один на інший. Кінці рулету защіпніть.

Поверхню рулету змастіть збитим яйцем і посипте сухарями, зробіть у ній кілька проколів.

Запікайте рулет 30-40 хвилин при 170 °С. При подачі рулет розріжте на порції. Гарніруйте відвареною стручковою квасолею.

Подобається допис? Поділіться з друзями: