Зміст
Інгредієнти
1 кг яловичини 2 цибулини 1 яйце 2 шматочки булки 1 ст. ложка вершкового масла 2 ст. ложки сухарів 1/2 склянки молока сіль, перець за смаком
Для фаршу
2 яйця 1-2 морквини 1/2 ст. ложки вершкового масла 2 ст. ложки сметани сіль за смаком
Приготування
Підготовлену яловичину пропустити через м’ясорубку, додати розмочену в молоці булку, пасеровану на вершковому маслі цибулю й вдруге пропустити через м’ясорубку. Після цього покласти яйце, перець, сіль, сметану й усе добре перемішати.
Підготовлені для фаршу яйця збити зі сметаною, додати нарізану варену моркву, посолити й засмажити яєчню.
М’ясну масу розкласти на дошці товстим шаром, покласти на неї начинку – яєчню, згорнути валиком, замазати кінці і край, покласти на лист, змащений жиром, поверхню змазати збитим яйцем, посипати сухарями, проколоти в 2-3 місцях і жарити в духовці 1 год.
Охолоджений завиванець перед подаванням на стіл нарізати скибочками й укласти на блюдо.