Печінка, тушкована з овочами

Печінка, тушкована з овочами

Час приготування – 1 година

Інгредієнти на 4 порції

печінка яловича – 500 г
масло топлене – 4 ст. ложки
картопля – 8 шт.
цибуля ріпчаста – 1 головка
морква – 1 шт.
помідори – 2 шт.
бульйон м’ясний або вода – 1 стакан
лавровий лист – 1 шт.
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Печінку злегка відбийте, наріжте великими шматками і злегка обсмажте на олії.

Розкладіть печінку в глиняні горщики.

Додайте нарізані шматочками картоплю, моркву, цибулю і помідори, посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист, влийте бульйон або воду.

Горщики поставте в духовку і тушкуйте печінку з овочами 30-40 хвилин.

Подавайте печінку з овочами та соусом, що утворився при тушінні.

З печінки легко зняти плівку, якщо попередньо опустити її на 1 хвилину в гарячу воду. Є й інший спосіб: перед тим, як знімати плівку, умочіть пальці в сіль. Печінка вийде смачнішою, якщо перед смаженням замочити її на 2-3 години в холодному молоці.

Подобається допис? Поділіться з друзями: