Час приготування – 1 година
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
печінка яловича – 500 г масло топлене – 4 ст. ложки картопля – 8 шт. цибуля ріпчаста – 1 головка морква – 1 шт. помідори – 2 шт. бульйон м’ясний або вода – 1 стакан лавровий лист – 1 шт. перець чорний мелений сіль
Приготування
Печінку злегка відбийте, наріжте великими шматками і злегка обсмажте на олії.
Розкладіть печінку в глиняні горщики.
Додайте нарізані шматочками картоплю, моркву, цибулю і помідори, посоліть, поперчіть, покладіть лавровий лист, влийте бульйон або воду.
Горщики поставте в духовку і тушкуйте печінку з овочами 30-40 хвилин.
Подавайте печінку з овочами та соусом, що утворився при тушінні.
З печінки легко зняти плівку, якщо попередньо опустити її на 1 хвилину в гарячу воду. Є й інший спосіб: перед тим, як знімати плівку, умочіть пальці в сіль. Печінка вийде смачнішою, якщо перед смаженням замочити її на 2-3 години в холодному молоці.