Бігос

Бігос

Бігос – одна з найвідоміших польських страв, яку готують з квашеної і свіжої капусти з м’ясом або ковбасками.

Інгредієнти

білокачанна капуста – 1 шт.
квашена капуста – 500 г.
ковбаса (варена і копчена) – 300 г.
м’ясо – 500 г.
чорнослив – 1 склянка
цибуля – 1 шт.
морква – 1 шт.
помідори – 3 шт.
кріп – 2 склянки
оливкова олія – 1 ст. ложка
червоне сухе вино – 1 склянка
лавровий лист – 1 шт.
сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування

Цибулю поріжте. Капусту нашаткуйте. Моркву натріть на великій тертці. Квашену капусту промийте і відіжміть зайву рідину. Ковбаси, м’ясо і помідори поріжте. Чорнослив залийте окропом і залиште на 30 хвилин.

У великій каструлі на олії підсмажте цибулю і свіжу капусту. Коли капуста буде наполовину готова, додайте квашену капусту, моркву, м’ясо і ковбаси, помідори, вино, лавровий лист, чорнослив, а також воду, в якій ви його замочували. Перемішайте.

Суміш доведіть до кипіння на середньому вогні. Накрийте кришкою і варіть на маленькому вогні протягом години, при необхідності доливаючи рідину.

Подобається допис? Поділіться з друзями: