Бігос – одна з найвідоміших польських страв, яку готують з квашеної і свіжої капусти з м’ясом або ковбасками.
Зміст
Інгредієнти
білокачанна капуста – 1 шт. квашена капуста – 500 г. ковбаса (варена і копчена) – 300 г. м’ясо – 500 г. чорнослив – 1 склянка цибуля – 1 шт. морква – 1 шт. помідори – 3 шт. кріп – 2 склянки оливкова олія – 1 ст. ложка червоне сухе вино – 1 склянка лавровий лист – 1 шт. сіль і чорний мелений перець за смаком
Приготування
Цибулю поріжте. Капусту нашаткуйте. Моркву натріть на великій тертці. Квашену капусту промийте і відіжміть зайву рідину. Ковбаси, м’ясо і помідори поріжте. Чорнослив залийте окропом і залиште на 30 хвилин.
У великій каструлі на олії підсмажте цибулю і свіжу капусту. Коли капуста буде наполовину готова, додайте квашену капусту, моркву, м’ясо і ковбаси, помідори, вино, лавровий лист, чорнослив, а також воду, в якій ви його замочували. Перемішайте.
Суміш доведіть до кипіння на середньому вогні. Накрийте кришкою і варіть на маленькому вогні протягом години, при необхідності доливаючи рідину.