Зміст
Інгредієнти
перець – 1 кг м’ясо – 500 г рис – 3/4 склянки цибуля ріпчаста – 3 шт. масло вершкове – 50 г томатний сік – близько 1л (можна замінити бульйоном, водою) зелень петрушки, чорний перець мелений, сіль – за смаком
Приготування
У стручків перцю зрізати верхівки разом з плодоніжкою, видалити стрижень з насінням, промити в холодній воді.
Для фаршу дрібно нарізану цибулю пасерують на вершковому маслі до золотистого кольору, потім додають рис, за бажанням вливають томатний соус або нарізані свіжі помідори, трохи води і варять під кришкою 10-15 хвилин.
Зварений до напівготовності рис змішують з м’ясним фаршем, приправляють сіллю, чорним меленим перцем і зеленню петрушки. Наповнити цим фаршем стручки перцю.
Щільно укласти в каструлю, залити бульйоном (можна водою або томатним соусом) і тушкувати на слабкому вогні до готовності, приблизно 30-40 хв.
Готовий перець викласти на тарілку, полив сметаною, змішаної з бульйоном, в якому варився перець або будь-яким іншим соусом до смаку.