Картопляні гніздечка з грибами і сиром

Картопляні гніздечка з грибами і сиром

Інгредієнти

Для гніздечок

1 кг картоплі
2 яйця
1 ст.л. вершкового масла
тепле молоко – 100 мл

Начинка

200 г печериць
1 велика цибулина
кілька столових ложок натертого сиру
сіль – за смаком
чорний мелений перець – щіпка

Приготування

Нарізати очищену картоплю великими шматочками, скласти в каструлю і залити киплячою водою, посолити за смаком, відварити до готовності.

Злити з готової картоплі воду, додати молоко, вершкове масло. Потовкти в пюре, додати яйця, перемішати і міксером збити пюре.

Гриби промити, нарізати соломкою.

Цибулю почистити, нарізати півкільцями.

Обсмажити гриби і цибулю на олії до золотистого кольору. Додати трохи солі, чорного перцю та італійських трав. Картопляне пюре покласти в кондитерський мішок.

На деко, змащене маслом або застелене пергаментним папером, видавити невеликі «гніздечка».

Для цього спочатку сформувати кругле денце, а потім зробити бортики.

Готові «гніздечка» наповнити грибною начинкою, посипати сиром. Випікати 15 хвилин при 180 градусах.

Подобається допис? Поділіться з друзями: