Зміст
Інгредієнти
Для гніздечок
1 кг картоплі 2 яйця 1 ст.л. вершкового масла тепле молоко – 100 мл
Начинка
200 г печериць 1 велика цибулина кілька столових ложок натертого сиру сіль – за смаком чорний мелений перець – щіпка
Приготування
Нарізати очищену картоплю великими шматочками, скласти в каструлю і залити киплячою водою, посолити за смаком, відварити до готовності.
Злити з готової картоплі воду, додати молоко, вершкове масло. Потовкти в пюре, додати яйця, перемішати і міксером збити пюре.
Гриби промити, нарізати соломкою.
Цибулю почистити, нарізати півкільцями.
Обсмажити гриби і цибулю на олії до золотистого кольору. Додати трохи солі, чорного перцю та італійських трав. Картопляне пюре покласти в кондитерський мішок.
На деко, змащене маслом або застелене пергаментним папером, видавити невеликі «гніздечка».
Для цього спочатку сформувати кругле денце, а потім зробити бортики.
Готові «гніздечка» наповнити грибною начинкою, посипати сиром. Випікати 15 хвилин при 180 градусах.