Рагу з овочів зі сметанним соусом (рецепт для мультиварки)

Рагу з овочів зі сметанним соусом (рецепт для мультиварки)
Час приготування – 1 година

Інгредієнти на 2 порції

картопля – 2 шт.
капуста білоголова – 100 г
морква – 1 шт.
цибуля ріпчаста – 1 головка
перець солодкий – 1 шт.
часник – 2 зубчики
олія оливкова – 4 ст. ложки
лавровий лист – 1 шт.
сметана – 1 склянка
масло вершкове – 1 ст. ложка
сіль

Приготування

Перець наріжте соломкою. Моркву, цибулю і часник наріжте кубиками. Чашу мультиварки змастіть маслом, покладіть в неї овочі. Виберіть програму «Випічка» і спасеруйте овочі.

Картоплю наріжте кубиками, додайте пасеровані овочі і злегка обсмажте.

Капусту крупно нашаткуйте. Покладіть в чашу мультиварки до інших овочів, додайте трохи води. Виберіть програму «Тушкування» і готуйте овочі 20 хвилин.

Додайте до овочів сметану, готуйте в програмі «Тушкування» ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності посоліть і покладіть лавровий лист.

При подачі посипте рубаною зеленню петрушки.

Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, підбираючи інгредієнти по сезону – помідори, кабачки, солодкий перець, картоплю, гарбуз, баклажани, морква, цибуля, часник… Таку страву можна подати і як гарнір до м’яса або птиці, і в якості самостійного блюда, причому як гарячим, так і холодним. А можна викласти рагу на скибочки свіжого або підсушеного хліба і подати в якості закуски.

Подобається допис? Поділіться з друзями: