Зміст
Інгредієнти на 2 порції
картопля – 2 шт. капуста білоголова – 100 г морква – 1 шт. цибуля ріпчаста – 1 головка перець солодкий – 1 шт. часник – 2 зубчики олія оливкова – 4 ст. ложки лавровий лист – 1 шт. сметана – 1 склянка масло вершкове – 1 ст. ложка сіль
Приготування
Перець наріжте соломкою. Моркву, цибулю і часник наріжте кубиками. Чашу мультиварки змастіть маслом, покладіть в неї овочі. Виберіть програму «Випічка» і спасеруйте овочі.
Картоплю наріжте кубиками, додайте пасеровані овочі і злегка обсмажте.
Капусту крупно нашаткуйте. Покладіть в чашу мультиварки до інших овочів, додайте трохи води. Виберіть програму «Тушкування» і готуйте овочі 20 хвилин.
Додайте до овочів сметану, готуйте в програмі «Тушкування» ще 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності посоліть і покладіть лавровий лист.
При подачі посипте рубаною зеленню петрушки.
Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, підбираючи інгредієнти по сезону – помідори, кабачки, солодкий перець, картоплю, гарбуз, баклажани, морква, цибуля, часник… Таку страву можна подати і як гарнір до м’яса або птиці, і в якості самостійного блюда, причому як гарячим, так і холодним. А можна викласти рагу на скибочки свіжого або підсушеного хліба і подати в якості закуски.