Зрази з кальмарів з начинкою з яйця

 Зрази з кальмарів з начинкою з яйця

Інгредієнти для зраз з кальмарів

4 тушки кальмара з щупальцями
3 великі цибулини
3 яйця
сіль, білий мелений перець – за смаком
100 г несолоного свинячого сала
олія для смаження

Приготування зраз з кальмарів з начинкою з яйця

Кальмари обшпарити, очистити, промити, обсушити. З сала зрізати шкірку, нарізати невеликими шматочками. 1 цибулину очистити, нарізати великими часточками.

Підготовлені продукти пропустити через м’ясорубку, додати в отриманий фарш 1 яйце, за смаком посолити і поперчити, добре перемішати.

Поставити фарш в холодильник на 20-30 хвилин, щоб він став густішим.

Цибулю, що залишилася, нарізати дрібними кубиками, обсмажити на олії до золотистого кольору, остудити.

Решту яєць відварити, остудити, нарізати дрібними кубиками, перемішати з цибулею.

У сковороді розігріти олію, викласти 1 ст. ложку фаршу, розрівняти до круглої форми, на середину покласти трохи яєчної начинки, накрити все ще 1 ст. ложкою фаршу, розрівняти. Подібним чином сформувати всі зрази.

Смажити на середньому вогні під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку.

На гарнір до зраз можна подати салат: помідори нарізати дольками, листя салату промити, обсушити, нарвати руками на великі шматочки, викласти все в миску, посипати сіллю і перцем, полити оливковою олією, акуратно перемішати. Перекласти на тарілку, посипати тертим на дрібній тертці сиром і подавати.

Буде потрібно: 200 г листя салату ромен, 2 помідори, 2 ст. ложки оливкової олії, 50 г сиру пармезан, морська сіль, мелений білий і чорний перець.

Відео приготування зраз

Подобається допис? Поділіться з друзями: