Інгредієнти на 7 кг. кабачків:
морква – 1,3 кг.
коріння білі (селера, петрушка, пастернак) – 150 г.
цибуля ріпчаста – 200 г.
олія – 500 мл.
зелень – 30 г.
сіль – 90 г.
Для томатного соусу:
помідори – 3 кг.
цукор – 30 г.
перець чорний і запашний мелений
Приготування кабачків в томатному соусі
Кабачки наріжте кружальцями завтовшки 15-20 мм. і обсмажте на частині олії, охолодіть.
Для фаршу моркву, цибулю і біле коріння подрібніть, обсмажте на частині масла. Змішайте з дрібно нарізаною зеленню і сіллю.
Для томатного соусу помідори подрібніть блендером в однорідну масу, уваріть до зменшення об`єму в 2 рази. За 10 хвилин до закінчення приготування всипте цукор, прянощі, посоліть за смаком. Готовий соус заправте олією, що залишилася.
У банки налийте трохи томатного соусу, потім укладіть шарами кабачки і фарш. Залийте гарячим (80 °С) томатним соусом.
Банки накрийте бляшаними кришками. Стерилізуйте півлітрові банки 10 хвилин, літрові – 15 хвилин. Банки закатайте, переверніть догори дном, дайте охолонути.
Кабачки можна й не обсмажувати, а бланшувати 3-5 хвилин, потім відразу охолодити під проточною водою.