Інгредієнти
цукор – 360-480 г.<>/br> полуниця – 1 кг.
Приготування компоту з полуниці
На дно стерилізованих банок насипте по 40-50 г. цукру. Укладіть шар підготовлених ягід, засипте його цукром і, чергуючи таким чином, заповніть банки доверху. Останнім насипте цукор шаром завтовшки 1 см.
Наповнені банки накрийте марлею і витримайте 2-4 години. За цей час полуниця і цукор трохи осядуть.
Банки встановіть в каструлю з водою, нагрітою до 40 °С, і накрийте стерилізованими бляшаними кришками. Пастеризуйте півлітрові банки 30 хвилин.
Банки з компотом закатайте, переверніть догори дном і охолодіть на повітрі, уникаючи протягів.
Перед стерилізацією банок можна додати трохи ванілі або кориці в сік, що виділився.