Компот з полуниці

Компот з полуниці

Інгредієнти

цукор – 360-480 г.<>/br> полуниця – 1 кг.

Приготування компоту з полуниці
На дно стерилізованих банок насипте по 40-50 г. цукру. Укладіть шар підготовлених ягід, засипте його цукром і, чергуючи таким чином, заповніть банки доверху. Останнім насипте цукор шаром завтовшки 1 см.

Наповнені банки накрийте марлею і витримайте 2-4 години. За цей час полуниця і цукор трохи осядуть.

Банки встановіть в каструлю з водою, нагрітою до 40 °С, і накрийте стерилізованими бляшаними кришками. Пастеризуйте півлітрові банки 30 хвилин.

Банки з компотом закатайте, переверніть догори дном і охолодіть на повітрі, уникаючи протягів.

Перед стерилізацією банок можна додати трохи ванілі або кориці в сік, що виділився.

Подобається допис? Поділіться з друзями: