Малосольні огірки на зиму

Малосольні огірки на зиму

Для консервування краще відбирати дрібні огірки. Овочі середніх розмірів краще підходять для використання у свіжому вигляді.

Інгредієнти на 2,5 кг огірків:
зелень кропу – 140 г.
листя хрону – 100 г.
часник – 1/2 головки
лавровий лист – 2 шт.
перець пекучий червоний – 1/2 стручка
перець духмяний горошком – 8 шт.

Для розсолу:
вода – 1 л.
сіль – 50-60 г.

Приготування малосольних огірків на зиму
Дрібні огірки замочіть на 4-6 годин, потім промийте.

У чисті сухі банки розкладіть третину прянощів, щільно укладіть огірки до половини банок, на них – ще третину прянощів, огірки. Зверху укладіть прянощі що залишилися.

Воду закип’ятіть з сіллю. Банки залийте злегка остигнувшим розсолом і витримайте при кімнатній температурі.

Через 4-6 днів вийміть огірки з розсолу, промийте в соляному розчині (20 г на 1 л води).

У чисті сухі банки укладіть свіжі прянощі, потім підготовлені огірки. Розсіл, в якому солились огірки, проваріть 5-10 хвилин, процідіть і, охолодивши до 80-85 °С, залийте в банки з огірками.

Банки пастеризують 10-15 хвилин. Закатайте, переверніть догори дном і охолодіть.

Огірки промивають перед остаточною заливкою, щоб видалити з їх поверхні наліт. Якщо якість розсолу після витримки в ньому огірків здасться вам сумнівною, краще для повторної заливки приготувати свіжий. Обов’язково прокип’ятіть його.

Подобається допис? Поділіться з друзями: