Баклажани в медовому соусі

Баклажани в медовому соусі

Інгредієнти

дрібні баклажани – 1 кг
сік 2 лимонів

Для сиропу

вода – 500 мл
кориця – 2 палички
цукор – 350 г
прозорий мед – 350 г
гвоздика – 5 штук

Приготування

Баклажани очистити від шкірки, промити, укласти в каструлю, залити водою, додати сік 1 лимона і залишити на 12 годин, щоб видалити гіркоту.

Варіть баклажани в тій же воді з лимонним соком, поки вони не стануть м’якими, потім вийміть з відвару і охолодіть.

Для сиропу в воду, в якій варилися баклажани, покладіть палички кориці, варіть 30 хвилин на слабкому вогні. Додайте цукор і, помішуючи, варіть сироп до повного розчинення цукру.

Баклажани покладіть в сироп, варіть 10 хвилин, зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на ніч.

На наступний день злегка прогрійте баклажани, додайте лимонний сік, гвоздику, мед, що лишилися і варіть на слабкому вогні, поки сироп не загусне.

Банки обдайте окропом, заповніть їх баклажанами з сиропом, закрийте кришками.

Через 3 тижні баклажани готові.

Можна використовувати кунжутний мед, хоча його не можна назвати прозорим, але він дуже насичений і ароматний.

Подобається допис? Поділіться з друзями: