Зміст
Інгредієнти
дрібні баклажани – 1 кг сік 2 лимонів
Для сиропу
вода – 500 мл кориця – 2 палички цукор – 350 г прозорий мед – 350 г гвоздика – 5 штук
Приготування
Баклажани очистити від шкірки, промити, укласти в каструлю, залити водою, додати сік 1 лимона і залишити на 12 годин, щоб видалити гіркоту.
Варіть баклажани в тій же воді з лимонним соком, поки вони не стануть м’якими, потім вийміть з відвару і охолодіть.
Для сиропу в воду, в якій варилися баклажани, покладіть палички кориці, варіть 30 хвилин на слабкому вогні. Додайте цукор і, помішуючи, варіть сироп до повного розчинення цукру.
Баклажани покладіть в сироп, варіть 10 хвилин, зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на ніч.
На наступний день злегка прогрійте баклажани, додайте лимонний сік, гвоздику, мед, що лишилися і варіть на слабкому вогні, поки сироп не загусне.
Банки обдайте окропом, заповніть їх баклажанами з сиропом, закрийте кришками.
Через 3 тижні баклажани готові.
Можна використовувати кунжутний мед, хоча його не можна назвати прозорим, але він дуже насичений і ароматний.