Баклажани з овочами

Баклажани з овочами

Інгредієнти

баклажани – 1 кг
помідори (для соку) – 1 кг
цибуля ріпчаста – 200 г
морква – 300 г
перець солодкий болгарський – 300 г
зелень петрушки і кропу – приблизно по 30 г
сіль – 30 г
оцет яблучний – 60 мл
перець чорний мелений – 1 г
перець духмяний горошком – 5 штук
лавровий лист – 2 штуки
цукор – 40-50 г (покладайтеся на свій смак)
олія для обсмажування овочів

Приготування

З баклажанами ми чинимо так само, як і з перцем, – підпікаємо. Для цього невеликі баклажани кладемо на деко-решітку, злегка змащуємо їх олією і ставимо запікатися на 20 хвилин в духову шафу, попередньо розігріту до 190 °С.

Акуратно знімаємо з баклажанів шкірку і нарізаємо м’якоть великими кільцями.

Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Моркву чистимо і ріжемо соломкою. Тушкуємо на олії до напівготовності (приблизно 7-10 хвилин).

Помідори пропускаємо через м’ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера.

Отриману томатну масу протираємо через сито, щоб видалити насіння і шкірку. Наливаємо томатне пюре в каструлю з товстим дном, доводимо до кипіння.

Додаємо сіль, цукор, а також обсмажені овочі, нарізаний соломкою солодкий перець, дрібно нарізану зелень кропу і петрушки. Тушкуємо все 10 хвилин.

Додаємо прянощі, оцет, баклажани і, не перемішуючи, тушкуємо суміш на слабкому вогні ще 10 хвилин. Відразу ж розкладаємо суміш в гарячі стерилізовані півлітрові банки.

Накриваємо банки кришками, стерилізуємо 60 хвилин, закатуємо. Зверніть увагу на те, що чим довше баклажани піддаються стерилізації, тим краще зберігаються.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, укутавши пледом. Зберігаємо в прохолодному темному місці.

Подобається допис? Поділіться з друзями: