Зміст
Інгредієнти
баклажани – 1 кг помідори (для соку) – 1 кг цибуля ріпчаста – 200 г морква – 300 г перець солодкий болгарський – 300 г зелень петрушки і кропу – приблизно по 30 г сіль – 30 г оцет яблучний – 60 мл перець чорний мелений – 1 г перець духмяний горошком – 5 штук лавровий лист – 2 штуки цукор – 40-50 г (покладайтеся на свій смак) олія для обсмажування овочів
Приготування
З баклажанами ми чинимо так само, як і з перцем, – підпікаємо. Для цього невеликі баклажани кладемо на деко-решітку, злегка змащуємо їх олією і ставимо запікатися на 20 хвилин в духову шафу, попередньо розігріту до 190 °С.
Акуратно знімаємо з баклажанів шкірку і нарізаємо м’якоть великими кільцями.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Моркву чистимо і ріжемо соломкою. Тушкуємо на олії до напівготовності (приблизно 7-10 хвилин).
Помідори пропускаємо через м’ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера.
Отриману томатну масу протираємо через сито, щоб видалити насіння і шкірку. Наливаємо томатне пюре в каструлю з товстим дном, доводимо до кипіння.
Додаємо сіль, цукор, а також обсмажені овочі, нарізаний соломкою солодкий перець, дрібно нарізану зелень кропу і петрушки. Тушкуємо все 10 хвилин.
Додаємо прянощі, оцет, баклажани і, не перемішуючи, тушкуємо суміш на слабкому вогні ще 10 хвилин. Відразу ж розкладаємо суміш в гарячі стерилізовані півлітрові банки.
Накриваємо банки кришками, стерилізуємо 60 хвилин, закатуємо. Зверніть увагу на те, що чим довше баклажани піддаються стерилізації, тим краще зберігаються.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді, укутавши пледом. Зберігаємо в прохолодному темному місці.