Зміст
Інгредієнти (на літрову банку)
баклажани – 4 штуки перець болгарський – 4 штуки цибуля ріпчаста – 4 штуки томатна паста – 1 столова ложка зелень кропу, петрушки, кінзи сіль, перець за смаком часник перець духмяний горошком лавровий лист олія – 40 мл масло для смаження цибулі і овочів
Приготування
Овочі для цього салату беремо в рівних пропорціях: баклажани, перець солодкий болгарський, цибуля ріпчаста. Вони повинні бути невеликого розміру – це важливо.
Підготовлені баклажани і перець кладемо на деко-решітку, злегка змащуємо їх маслом і запікаємо в попередньо розігрітій до 190 °С духовці 20 хвилин. Баклажани очищаємо відразу, перець перекладаємо в миску, закриваємо плівкою і даємо постояти 10 хвилин. Очищаємо перець від шкірки, видаляємо плодоніжки з насінням. М’якоть баклажанів і перцю крупно ріжемо.
Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо на 4 частини. Обсмажуємо його на олії до золотистого кольору.
До обсмаженої цибулі додаємо баклажани, перець і томатну пасту. Тушкуємо на невеликому вогні 10 хвилин.
Готуємо зелень: кріп, петрушку, кінзу ретельно промиваємо під проточною водою, сушимо, дрібно рубаємо.
Овочі солимо, перчимо, додаємо зелень.
У підготовлені банки кладемо часник, духмяний перець, лавровий лист. Розкладаємо гарячі овочі по банкам, зверху наливаємо підігріту і охолоджену до 70 °С олію і відразу закриваємо кришками.
Стерилізуємо банки 30 хвилин.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в прохолодному темному місці.