Зміст
Інгредієнти
баклажани – 1 кг морква – 70 г ріпчаста цибуля – 50 г корінь петрушки сіль, цукор зелень кропу, петрушки томатна паста або томати у власному соку -120 г чорний і духмяний перець мелений коріандр в зернах олія для смаження овочів
Приготування
Баклажани миємо, зрізаємо плодоніжки. Сушимо їх паперовою серветкою.
Розігріваємо духовку до 200 °С. Баклажани кладемо на решітку і ставимо в духовку підпікатися приблизно на 10-15 хвилин (для приготування ікри можна потримати подовше, так як нам не потрібно зберігти цілісність овоча).
Поки запікаються баклажани, обробляємо інші овочі: моркву, цибулю, корінь петрушки чистимо, дрібно шаткуємо і обсмажуємо до готовності.
Готові баклажани витягаємо з духовки, ложкою дістаємо їх м’якоть і змішуємо її з обсмаженими овочами.
Додаємо томатну пасту або консервовані томати у власному соку. Якщо ви використовуєте готову томатну пасту, то додавайте менше солі. Отриману масу обсмажуємо 5 хвилин, додаємо сіль, цукор, прянощі і зелень. Робимо пюре за допомогою блендера або пропускаємо через м’ясорубку.
Прогріваємо пюре до 70 °С і розкладаємо його по стерилізованим гарячим банкам.
Стерилізуємо при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 80 хвилин, 1 л – 110 хвилин.