Ікра баклажанна

Ікра баклажанна

Інгредієнти на 10 банок об’ємом 0,5 л

баклажани свіжі – 4,6 кг
морквина свіжа – 600 г
білі корінці – 200 г
цибуля – 300 г
зелень – 50 г
сіль – 80 г
червоні помідори для томатної маси – 500 г
перець чорний – 10 горошин
перець духмяний – 10 горошин

Приготування

Плоди вимити, потім запекти у духовці, після чого шкірочка легко знімається. Очищені баклажани пропустити через м’ясорубку. Моркву, білі корінці (петрушку, селеру) і цибулю нарізати соломкою та обсмажити на олії.

Обсмажені овочі змішати з масою баклажанів, пропустити через м’ясорубку, додати сіль, зелень, уварену наполовину, протерту томатну масу, усе ретельно перемішати.

Отриману ікру підігріти до температури 70 °С і розфасувати у банки.

Час стерилізації банок об’ємом 0,5 л – 80 хв.

Подобається допис? Поділіться з друзями: