Зміст
Інгредієнти на 10 банок об’ємом 0,5 л
баклажани свіжі – 4,6 кг морквина свіжа – 600 г білі корінці – 200 г цибуля – 300 г зелень – 50 г сіль – 80 г червоні помідори для томатної маси – 500 г перець чорний – 10 горошин перець духмяний – 10 горошин
Приготування
Плоди вимити, потім запекти у духовці, після чого шкірочка легко знімається. Очищені баклажани пропустити через м’ясорубку. Моркву, білі корінці (петрушку, селеру) і цибулю нарізати соломкою та обсмажити на олії.
Обсмажені овочі змішати з масою баклажанів, пропустити через м’ясорубку, додати сіль, зелень, уварену наполовину, протерту томатну масу, усе ретельно перемішати.
Отриману ікру підігріти до температури 70 °С і розфасувати у банки.
Час стерилізації банок об’ємом 0,5 л – 80 хв.