Цей рецепт підходить для більш ніжних сортів квасолі, таких як спаржева. М’якоть у неї дуже ніжна, на смак ця квасоля злегка солодка.
Зміст
Інгредієнти
квасоля стручкова – 600 г томатний соус – 400 г
Для соусу
помідори червоні – 500 г паприка мелена сіль цукор за смаком зелень кропу і петрушки
Приготування
Зелені стручки спаржевої квасолі ретельно миємо (бажано щіткою), обрізаємо кінчики, нарізаємо шматочками завдовжки 3-4 см. Бланшуємо 2-3 хвилини в киплячій підсоленій воді.
Відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під холодною проточною водою, даємо їй стекти.
Щільно укладаємо квасолю в підготовлені стерилізовані банки.
Готуємо соус
Для цього червоні зрілі томати миємо, видаляємо плодоніжки. Нарізаємо дольками і пропускаємо через м’ясорубку або робимо пюре за допомогою блендера.
Доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин, постійно знімаючи піну.
До готового соусу додаємо за смаком сіль і цукор, рубану зелень і трохи меленої паприки.
Добре розмішуємо до повного розчинення цукру і солі. Знову доводимо до кипіння.
Заливаємо квасолю гарячим (95-98 °С) томатним соусом, закриваємо кришками і стерилізуємо.
Стерилізувати при 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 30 хвилин, 1 л – 45 хвилин.