Зміст
Інгредієнти
кабачки молочної стиглості – 1,5 кг цибуля ріпчаста – 3 середні цибулини болгарський червоний перець – 2-3 штуки (великих) помідори – 6-8 штук томатна паста – 100 г гострий червоний перець – 1 стручок чорний перець мелений сіль за смаком олія для смаження овочів базилік (за смаком) часник лавровий лист
Приготування
Кабачки ріжемо дрібними кубиками, складаємо в окремий посуд, солимо. Цибулю і перець чистимо і ріжемо кубиками.
У велику сковороду з товстим дном наливаємо олію, обсмажуємо з двох сторін болгарський перець і подрібнений червоний гострий перець, а потім їх складаємо в окрему каструлю.
Наливаємо знову олію і обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо в каструлю з перцем.
Обсмажуємо кабачки.
Помідори нарізаємо кубиками і обсмажуємо на новій олії. Додаємо в них томатну пасту і тушкуємо 5 хвилин.
Все змішуємо і тушкуємо 30-40 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригорало.
На дно підготовлених банок кладемо очищений часник, базилік і лавровий лист. Гаряче рагу розкладаємо по банках, закриваємо. Стерилізуємо банки: місткістю 0,5 л – 15 хвилин, 1 л – 25 хвилин.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.