Рагу з кабачків з овочами

Рагу з кабачків з овочами

Інгредієнти

кабачки молочної стиглості – 1,5 кг
цибуля ріпчаста – 3 середні цибулини
болгарський червоний перець – 2-3 штуки (великих)
помідори – 6-8 штук
томатна паста – 100 г
гострий червоний перець – 1 стручок
чорний перець мелений
сіль за смаком
олія для смаження овочів
базилік (за смаком)
часник
лавровий лист

Приготування

Кабачки ріжемо дрібними кубиками, складаємо в окремий посуд, солимо. Цибулю і перець чистимо і ріжемо кубиками.

У велику сковороду з товстим дном наливаємо олію, обсмажуємо з двох сторін болгарський перець і подрібнений червоний гострий перець, а потім їх складаємо в окрему каструлю.

Наливаємо знову олію і обсмажуємо цибулю до прозорості. Додаємо в каструлю з перцем.

Обсмажуємо кабачки.

Помідори нарізаємо кубиками і обсмажуємо на новій олії. Додаємо в них томатну пасту і тушкуємо 5 хвилин.

Все змішуємо і тушкуємо 30-40 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи, щоб не пригорало.

На дно підготовлених банок кладемо очищений часник, базилік і лавровий лист. Гаряче рагу розкладаємо по банках, закриваємо. Стерилізуємо банки: місткістю 0,5 л – 15 хвилин, 1 л – 25 хвилин.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в темному прохолодному місці.

Подобається допис? Поділіться з друзями: