Зміст
Інгредієнти
волоські горіхи – 200 г ріпчаста цибуля – 200 г винний оцет (червоний) – 100 мл часник – 5 зубчиків червоний мелений перець – 2 г м’ята і кінза – 30 г томати – 700 г сіль – за смаком
Приготування
Першим ділом подрібнюємо чищені волоські горіхи в ступці.
Міцні стиглі томати ретельно миємо, видаляємо плодоніжки. Зі зворотного боку від плодоніжки робимо хрестоподібний надріз, складаємо томати в миску і заливаємо окропом на 1 хвилину. Воду зливаємо і заливаємо томати крижаною водою. Через 5 хвилин воду зливаємо і очищаємо томати від шкірки.
Томати ріжемо, додаємо очищений часник, очищений і нарізану ріпчасту цибулю і подрібнюємо все за допомогою блендера.
З’єднуємо томатну масу з горіхами, додаємо оцет, червоний мелений перець, сіль і дрібно посічену зелень.
Переливаємо соус в пляшки і зберігаємо в холодильнику не більше 2 тижнів.