Томатний соус з горіхами

Томатний соус з горіхами

Інгредієнти

волоські горіхи – 200 г
ріпчаста цибуля – 200 г
винний оцет (червоний) – 100 мл
часник – 5 зубчиків
червоний мелений перець – 2 г
м’ята і кінза – 30 г
томати – 700 г
сіль – за смаком

Приготування

Першим ділом подрібнюємо чищені волоські горіхи в ступці.

Міцні стиглі томати ретельно миємо, видаляємо плодоніжки. Зі зворотного боку від плодоніжки робимо хрестоподібний надріз, складаємо томати в миску і заливаємо окропом на 1 хвилину. Воду зливаємо і заливаємо томати крижаною водою. Через 5 хвилин воду зливаємо і очищаємо томати від шкірки.

Томати ріжемо, додаємо очищений часник, очищений і нарізану ріпчасту цибулю і подрібнюємо все за допомогою блендера.

З’єднуємо томатну масу з горіхами, додаємо оцет, червоний мелений перець, сіль і дрібно посічену зелень.

Переливаємо соус в пляшки і зберігаємо в холодильнику не більше 2 тижнів.

Подобається допис? Поділіться з друзями: