Цукати з вишні

Цукати з вишні

Інгредієнти на 1 кг вишні:
цукор – 1,2 кг.
вода – 200 мл.

Приготування цукатів з вишні
З вишні видаліть кісточки.

У киплячій воді розчиніть цукор і варіть сироп 5 хвилин, процідіть.

Підготовлені ягоди залийте гарячим сиропом, витримайте 5-6 годин, потім проваріть 15 хвилин і знову залиште на 5-6 годин. Знову проваріть 15 хвилин і витримайте ще 5-6 годин. Потім варіть ягоди до тих пір, поки вони не стануть прозорими, а сироп – густим.

Масу, що утворилася, відкиньте на друшляк, залиште на 1-1,5 години, щоб плоди охололи, а сироп стік.

Ягоди обсипте цукром, укладіть на сито в один шар і сушіть при кімнатній температурі 5-6 діб або в сушильній шафі (духовці) 10-12 годин при 35-40 °С.

Готові цукати укладіть в сухі банки, закрийте їх поліетиленовими кришками і зберігайте в прохолодному місці.

Цукати з смородини (чорної, червоної, білої) можна приготувати за наступним рецептом.

1 кг. ягід в емальованому посуді залийте гарячим сиропом (на 300 г. води 1,2 кг. цукру).

Прокип’ятіть 5-10 хвилин і витримайте близько 10 годин. Знову варіть, довівши температуру кипіння сиропу до 110 °С. Відкиньте ягоди на друшляк і дайте стекти сиропу (години дві). Викладайте ягоди невеликими порціями на тарілки, посипані цукром. Сушіть при кімнатній температурі 5 діб (або в духовці при 40 °С години три). Підсушені ягоди можна сформувати в невеликі (2 см.) кульки, обкатати їх в цукрі і просушити так само, як і самі ягоди.

Подобається допис? Поділіться з друзями: