Зміст
Інгредієнти на 1 кг зелених помідорів
цукор – 1,2 кг.
лимонна кислота – 4-5 г.
Приготування варення з зелених помідорів
Для варення візьміть помідори з щільною м’якоттю. Надріжте їх, видаліть насіння і промийте плоди в холодній воді.
Залийте помідори киплячою водою, варіть 5 хвилин, потім воду злийте. Знову залийте помідори холодною водою, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин, відкиньте на друшляк.
Помідори перекладіть в посуд, в якому будете варити варення. Всипте цукор, влийте 1 склянку води, на сильному вогні доведіть сироп до кипіння, потім вогонь збавте.
Готуйте варення в два прийоми, в загальній складності 4 години. Наприкінці варіння додайте лимонну кислоту.
Щоб варення виглядало яскравіше, додайте в нього нарізану тонкою соломкою моркву або апельсинову цедру. Але не додавайте ягоди, інакше зміниться колір сиропу, а вся принадність і незвичність цього варення – саме в його зеленому відтінку.