Чай з м’ятою і пелюстками троянд

Чай з  м'ятою і пелюстками троянд

Інгредієнти на 4-5 порцій:
чай сухий – 45 г.
вода – 1 л.
трояндова вода – кілька крапель
м’ята – 8-10 листочків
пелюстки троянд
цукор

Приготування чаю з м’ятою і пелюстками троянд
Чай з’єднайте з листочками м’яти і залийте киплячою водою, додайте цукор, дайте чаю охолонути.

Напій процідіть, додайте в нього кілька крапель трояндової води.

У чашки покладіть кубики льоду, пелюстки троянд і налийте напій.

Пелюстки троянд містять вітаміни С, К, групи В, велику кількість мінеральних речовин (калій, мідь, йод та інші). Пелюстки троянд здавна використовували для нормалізації стану нервової системи, їх екстракт застосовували при лікуванні захворювань серця і нирок.

З ніжних і ароматних пелюстків троянд готують варення і сиропи, а також трояндове масло, яке додають в шербети, варення і кондитерські вироби.

Подобається допис? Поділіться з друзями: