Вихід – 4 порції
Час приготування – 30 хвилин
Зміст
Інгредієнти для киселю з малини
малина – 400 г.
цукор – 3/4 склянки
вода – 4 склянки
крохмаль картопляний – 3 ст. ложки
Приготування малинового киселю
З малини вичавіть сік і помістіть його на холод.
Вичавки залийте 3 склянками води, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин, потім процідіть. До відвару додайте цукор, помішуючи, доведіть сироп до кипіння, влийте розведений у воді крохмаль, що залишився, знову доведіть до кипіння і зніміть з вогню. Влийте в кисіль малиновий сік, перемішайте.
Подавайте з холодним молоком, збитими вершками або ванільним соусом.
При подачі кисіль можна оформити вишнею, ягодами смородини або полуниці і листочками м’яти.
Щоб кисіль не покривався плівкою, посипте його невеликою кількістю цукру.