Смузі (в перекладі з англійської – «однорідний, м’який, гладкий, приємний») – густі напої з суміші подрібнених овочів, ягід або фруктів з додаванням інших інгредієнтів – стали продавати в Каліфорнії ще в 1930-х роках. У нас вони з’явилися порівняно недавно, але швидко завоювали популярність у шанувальників здорового харчування і вегетаріанців. Смузі нескладно приготувати і в домашніх умовах, подрібнивши продукти за допомогою блендера.
Час приготування – 10 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 2 порції
2 помідори 1 великий огірок 500 г кефіру 1 пучок зелені кропу і петрушки 50 г шпинату або листя зеленого салату 2 зубчики часнику мелений чорний перець сіль
Приготування
Помідори і огірок наріжте шматочками, покладіть в чашу блендера або кухонного комбайна.
Зелень і листя салату дрібно наріжте, додайте до овочів разом з подрібненим часником і кефіром, посоліть за смаком. Збивайте, поки суміш не стане однорідною.
Розлийте смузі в стакани, при необхідності ще трохи посоліть, перемішайте, поперчіть і відразу подавайте. Можна оформити смузі скибочкою огірка і листком салату.