Пряний смузі з зеленню

Пряний смузі з зеленню

Смузі (в перекладі з англійської – «однорідний, м’який, гладкий, приємний») – густі напої з суміші подрібнених овочів, ягід або фруктів з додаванням інших інгредієнтів – стали продавати в Каліфорнії ще в 1930-х роках. У нас вони з’явилися порівняно недавно, але швидко завоювали популярність у шанувальників здорового харчування і вегетаріанців. Смузі нескладно приготувати і в домашніх умовах, подрібнивши продукти за допомогою блендера.

Час приготування – 10 хвилин

Інгредієнти на 2 порції

2 помідори
1 великий огірок
500 г кефіру
1 пучок зелені кропу і петрушки
50 г шпинату або листя зеленого салату
2 зубчики часнику
мелений чорний перець
сіль

Приготування

Помідори і огірок наріжте шматочками, покладіть в чашу блендера або кухонного комбайна.

Зелень і листя салату дрібно наріжте, додайте до овочів разом з подрібненим часником і кефіром, посоліть за смаком. Збивайте, поки суміш не стане однорідною.

Розлийте смузі в стакани, при необхідності ще трохи посоліть, перемішайте, поперчіть і відразу подавайте. Можна оформити смузі скибочкою огірка і листком салату.

Подобається допис? Поділіться з друзями: