Час приготування: 2 години 10 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
курка – 1 шт. вода – 7 склянок цибуля ріпчаста – 4 головки морква – 1 шт. корінь селери – 1 шт. крупа перлова – 1/2 склянки яєчні жовтки – 2 шт. лимон – 1 шт. перець чорний горошком – 5 шт. сіль
Приготування
Курку випатрайте, промийте та відваріть з цілою цибулиною і розрізаними вздовж морквою та селерою до готовності. Курку дістаньте, м’якоть відокремте від кісток і наріжте кубиками зі стороною 1 см. З бульйону дістаньте варені овочі, бульйон процідіть.
Перлову крупу переберіть, промийте 2-3 рази в теплій і один раз в гарячій воді, замочіть на годину. Підготовлену крупу залийте окропом, відваріть до м’якості, відвар злийте.
Зварену крупу, дрібно нарізану цибулю, перець залийте гарячим бульйоном, проваріть, додайте курячу м’якоть, посоліть, покладіть в суп подрібнену цедру і очищену від шкірки і насіння нарізану кубиками м’якоть лимона, доведіть до кипіння.
Жовтки розітріть, розведіть 1/2 склянки охолодженого бульйону, а потім влийте, помішуючи, в суп тонкою цівкою, доведіть блюдо до кипіння і подавайте на стіл.
В давнину перлова крупа вважалася царським стравою. Процес її приготування був тривалим: перловку замочували на 12 годин, потім варили в молоці і млоїли в печі. Заправляли таку кашу свіжими вершками.