Таронський суп

Таронський суп

Час приготування: 2 години 10 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

курка – 1 шт.
вода – 7 склянок
цибуля ріпчаста – 4 головки
морква – 1 шт.
корінь селери – 1 шт.
крупа перлова – 1/2 склянки
яєчні жовтки – 2 шт.
лимон – 1 шт.
перець чорний горошком – 5 шт.
сіль

Приготування

Курку випатрайте, промийте та відваріть з цілою цибулиною і розрізаними вздовж морквою та селерою до готовності. Курку дістаньте, м’якоть відокремте від кісток і наріжте кубиками зі стороною 1 см. З бульйону дістаньте варені овочі, бульйон процідіть.

Перлову крупу переберіть, промийте 2-3 рази в теплій і один раз в гарячій воді, замочіть на годину. Підготовлену крупу залийте окропом, відваріть до м’якості, відвар злийте.

Зварену крупу, дрібно нарізану цибулю, перець залийте гарячим бульйоном, проваріть, додайте курячу м’якоть, посоліть, покладіть в суп подрібнену цедру і очищену від шкірки і насіння нарізану кубиками м’якоть лимона, доведіть до кипіння.

Жовтки розітріть, розведіть 1/2 склянки охолодженого бульйону, а потім влийте, помішуючи, в суп тонкою цівкою, доведіть блюдо до кипіння і подавайте на стіл.

В давнину перлова крупа вважалася царським стравою. Процес її приготування був тривалим: перловку замочували на 12 годин, потім варили в молоці і млоїли в печі. Заправляли таку кашу свіжими вершками.

Подобається допис? Поділіться з друзями: