Салат з гарбуза з яйцем

Салат з гарбуза з яйцем

Гарбуз недарма вважають одним з кращих овочів для дієтичного харчування. Він містить жири, білки, вуглеводи, цукор, целюлозу, пектинові речовини, велику кількість вітамінів (С, В1, В2, В5, В6, Е, РР та інші) і мінеральні речовини, у тому числі калій, кальцій, залізо, каротин. Вітамін С захистить вас від застуд, вітаміни групи В допоможуть справитися з втомою, дратівливістю і безсонням, зміцнити волосся і нігті, бета-каротин допоможе поліпшити зір. Через наявність в гарбузі каротиноїдів і кальцію його рекомендується включати в раціон дітей, а також літніх людей та вагітних жінок.

Вихід – 4 порції

Час приготування – 15 хвилин

Інгредієнти:
м’якоть гарбуза – 200 г.
яйця варені – 2 шт.
цибуля ріпчаста – 2 головки

Для соусу:
кефір – 1/2 склянки
зелень дрібно рубаної петрушки – 1 ст. ложка
часник – 4 зубчики
олія оливкова – 3 ст. ложки
перець чорний мелений
сіль

Приготування салату з гарбуза з яйцем
М’якоть гарбуза наріжте соломкою. Яйця дрібно порубайте. Цибулю наріжте півкільцями і обдайте холодною кип’яченою водою. Підготовлені інгредієнти салату перемішайте.

Для соусу кефір змішайте із зеленню петрушки, подрібненим часником, посоліть, поперчіть. Додайте масло, знову перемішайте.

При подачі салат викладіть на блюдо і полийте соусом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: