Салат з капустою і копченою ковбасою

Салат з капустою і копченою ковбасою

Легкий, соковитий і барвистий салат з простою заправкою – відмінний варіант салату для тих святкових днів, коли всі вже наїлися м’яса і хочуть легких свіжих страв. Салат виходить і ситним, і свіжим, готується швидко і також швидко з’їдається. Все, що вам потрібно, це нарізати овочі і додати заправку. Заправка може бути двох видів, можна заправити салат майонезом, але ми приготуємо дієтичну заправку з олії і оцту.

Такий салат краще готувати буквально за кілька хвилин до подачі, тоді він збереже свою соковитість, а овочі – хрусткість.

Інгредієнти для салату

капуста білокачанна – 300 г.
морква – 100 г.
перець болгарський – 100 г.
крабові палички – 50 г.
ковбаса сирокопчена – 50 г.
кукурудза консервована – 100 г.
винний оцет – 1 ч. л.
соняшникова олія – 1 ст. л.
перець чорний мелений – 10 г.
сіль – за смаком
кріп – 20 г.

Приготування салату з капустою і копченою ковбасою

Для приготування салату нам будуть необхідні наступні продукти: капуста білокачанна, морква, болгарський перець, кріп, крабові палички, копчена ковбаса, сіль, перець, олія без запаху, винний оцет, консервована кукурудза.

Капусту нарізаємо дуже тонко за допомогою шинковки. Руками пом’яти трохи капусту, щоб вона стала м’якшою і пустила сік.

Викладаємо капусту в миску.

Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на тертці для корейської моркви. Додаємо моркву до капусти.

Болгарський перець нарізаємо тонкими смужками, видаливши попередньо насіння з перцю. Викладаємо перець в миску.

Крабові палички нарізаємо також тонкими смужками, а потім розрізаємо їх поперек. Відправляємо палички в миску до решти інгредієнтів.

Ковбасу очищаємо від оболонки і нарізаємо соломкою. Додаємо в миску.

З консервованої кукурудзи зливаємо рідину і викладаємо кукурудзу в салат.

Додаємо в салат винний оцет.

Додаємо олію без запаху.

Солимо і перчимо салат до смаку.

Зелень кропу нарізаємо дрібно і також додаємо в миску з салатом. Добре перемішуємо всі інгредієнти салату із заправкою.

Викладаємо салат в салатник і подаємо салат до столу, прикрасивши гілочкою кропу.

Відео приготування салату з капустою і копченою ковбасою

Подобається допис? Поділіться з друзями: