Хитрість цього салату полягає у спокусливій святковій красивій подачі. Звичайно, можна змішати всі інгредієнти в звичайній салатниці, але, погодьтеся, наші рідні ягоди і фрукти набагато ефектніше виглядатимуть в половинці екзотичного ананаса.
Зміст
Інгредієнти для салату “Наші в тропіках”
ананас – 1 шт.
виноград – 100 г
полуниці – 100 г
груша – 1 шт.
персик – 1 шт.
чорниці – 1 ст. л.
лікер або солодке вино – 2 ст. л.
цукрова пудра – 1 ч. л.
Приготування салату “Наші в тропіках”
Ананас розрізати уздовж на дві половинки. Вирізати м’якоть, відступаючи від стінок 5-7 мм. Видалити жорстку серцевину, м’якоть порізати кубиками.
Грушу і персик очистити від шкірки, видалити кісточки і також порізати кубиками.
Виноград розрізати на половинки і видалити кісточки. Полуницю порізати на 2-4 частини.
З’єднати і акуратно перемішати всі ягоди і фрукти. Полити лікером і поставити в холодильник на 20-30 хвилин, щоб салат настоявся.
Потім викласти салат в половинки ананаса і при бажанні посипати цукровою пудрою.