Зміст
Інгредієнти
300 г курячого філе 300 г твердого сиру 3 огірка 3 столові ложки консервованого зеленого горошку 3 яйця 2 зубчики часника 4 ст. ложки майонезу перець сіль
Приготування
Куряче філе промити і варити в підсоленій воді до готовності.
Підготовлене філе остудити, нарізати соломкою і посипати перцем.
Яйця зварити круто, остудити і очистити від шкаралупи.
Відокремити білки від жовтків. Білки нарізати соломкою, а жовтки натерти на тертці.
Огірки вимити, розрізати кожен на 3-4 частини і нарізати тонкими смужками.
Сир натерти на тертці.
Часник очистити, вимити й подрібнити.
Підготовлені продукти викласти в порційні креманки в наступному порядку: огірки, шматочки курки, яєчний білок, часник, сир. Кожен шар посолити і змастити невеликою кількістю майонезу.
Прикрасити жовтком і зеленим горошком.
Стару курку можна відрізнити від молодої по грудній кісточці: у старої птиці вона погано піддається стисненню пальцями, у молодої – стискається легко.