Салат з курки з мигдалем

Салат з курки з мигдалем

Час приготування 20 хвилин + охолодження

Інгредієнти на 8 порцій

рис варений – 2 стакани
філе курячі варені – 2 шт.
мигдаль – 1/2 стакана
апельсини – 2 шт.
яблуко – 1 шт.
сік лимонний – 1/2 ч. ложки
смородина червона – 2 ст. ложки
цибуля ріпчаста червона – 1/2 головки

Для соусу

олія оливкова – 1/3 стакана
сік апельсиновий – 1/4 стакана
зелень петрушки рубана – 1 ст. ложка
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Мигдаль обсмажте на сухій сковороді, частину відкладіть для оформлення, що залишився подрібніть. Філе наріжте соломкою, додайте рис, смородину, різану цибулю. Яблуко наріжте кубиками, збризніть лимонним соком. Апельсини почистіть від шкірки, білих волокон і виріжте м’якоть з мембран. Додайте фрукти в салат, перемішайте.

Для соусу масло змішайте з соком, зеленню, сіллю і перцем. Заправте салат соусом, перемішайте, поставте в холодильник на 2 години. При подачі оформіть салат мигдалем.

Подобається допис? Поділіться з друзями: