Грецький салат

Грецький салат

Час приготування: 20 хвилин + настоювання

Інгредієнти на 4 порції

помідори – 4 шт.
огірок – 1 шт.
перець солодкий зелений – 2 шт.
цибуля ріпчаста червона – 250 г
маслини – 100 г
сир фета – 200 г
майоран сушений – 1/2 ч. ложки
перець червоний мелений – 1 ст. ложка

Для заправки

олія оливкова – 4 ст. ложки
оцет винний – 3 ст. ложки
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Помідори наріжте часточками. Огірок очистіть від шкірки і наріжте кружечками. Цибулю наріжте кільцями.

Солодкий перець розріжте уздовж навпіл, видаліть серцевину з насінням і перегородки. М’якоть наріжте смужками.

У маслин видаліть кісточки. Нарізані овочі й маслини укладіть у велику чашку або салатник і перемішайте.

Для заправки розчиніть сіль у оцті, поперчіть, потім тонкою цівкою влийте оливкову олію і збивайте вінчиком до отримання суміші однорідної консистенції.

Відразу полийте салат приготовленою заправкою і перемішайте, щоб всі овочі повністю вкрилися ароматною сумішшю. Дайте салату постояти хвилин 10 при кімнатній температурі, щоб аромати всіх його інгредієнтів перемішалися.

Сир фета наріжте кубиками і посипте їм овочі. Додайте в салат майоран, поперчіть, перемішайте.

При подачі салат можна посипати рубаною зеленню петрушки або кропу.

Подобається допис? Поділіться з друзями: