Час приготування: 20 хвилин + настоювання
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
помідори – 4 шт. огірок – 1 шт. перець солодкий зелений – 2 шт. цибуля ріпчаста червона – 250 г маслини – 100 г сир фета – 200 г майоран сушений – 1/2 ч. ложки перець червоний мелений – 1 ст. ложка
Для заправки
олія оливкова – 4 ст. ложки оцет винний – 3 ст. ложки перець чорний мелений сіль
Приготування
Помідори наріжте часточками. Огірок очистіть від шкірки і наріжте кружечками. Цибулю наріжте кільцями.
Солодкий перець розріжте уздовж навпіл, видаліть серцевину з насінням і перегородки. М’якоть наріжте смужками.
У маслин видаліть кісточки. Нарізані овочі й маслини укладіть у велику чашку або салатник і перемішайте.
Для заправки розчиніть сіль у оцті, поперчіть, потім тонкою цівкою влийте оливкову олію і збивайте вінчиком до отримання суміші однорідної консистенції.
Відразу полийте салат приготовленою заправкою і перемішайте, щоб всі овочі повністю вкрилися ароматною сумішшю. Дайте салату постояти хвилин 10 при кімнатній температурі, щоб аромати всіх його інгредієнтів перемішалися.
Сир фета наріжте кубиками і посипте їм овочі. Додайте в салат майоран, поперчіть, перемішайте.
При подачі салат можна посипати рубаною зеленню петрушки або кропу.