Зміст
Інгредієнти на 8 порцій
креветки варені – 300 г картопля варена – 3 шт. огірок – 1 шт. морква варена – 1 шт. горошок зелений консервований – 1/2 склянки салат зелений – 50 г майонез – 1/2 склянки яйце варене – 1 шт. зелень кропу рубана – 2 ст. ложки сіль
Приготування
М’якоть креветок вийміть з панцирів.
Картоплю, морква і огірок наріжте тонкими скибочками або дрібними кубиками, перемішайте з м’якоттю креветок. Додайте зелений горошок, заправте майонезом, змішаним із зеленню кропу.
Перед подачею салат викладіть на блюдо, застелене листям зеленого салату, оформіть креветками, скибочками яйця і гілочками кропу.
Кріп, який здавна ріс на території Південної Європи та Північної Африки, використовують як лікарський засіб та прянощі вже 5 тисячоліть. У країни Європи його завезли римляни. У середньовічній Європі його додавали в приворотні зілля. Свою назву у нас кріп отримав, мабуть, через те, що цією дрібно нарізаною пряністю «кропили» страви.
А в країнах Європи його нерідко називають dill – від німецького Dolde – парасолька (суцвіття). У кулінарії використовуються листя, стебла і насіння кропу, а також кріпне масло і кропова есенція. Кріп відрізняється пряним ароматом і смаком, його використовують у свіжому вигляді, сушать і засолюють. Його додають в салати, супи, другі страви з овочів, грибів, м’яса, риби, в соуси, маринади, соління, овочеві соки, використовують для прикраси блюд, застосовують при консервуванні овочів.